Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ

2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ

27, 28 &29 Σεπτεμβρίου - Πλατεία Νερού (Γήπεδο tae-kwon-do, Φάληρο)


«Ανατρέπουμε το παρόν-Δημιουργούμε το μέλλον»

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός. Μία γιορτή δημοκρατίας, αντίστασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από το φεστιβάλ μας θέλουμε να προβάλλουμε ένα πολιτιστικό αντι-παράδειγμα, ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα του κέρδους και του ανταγωνισμού.
Το τριήμερο κεντρικό φεστιβάλ της Αθήνας θα αποτελέσει την κορύφωση πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν οι Νέοι και οι Νέες του Σύριζα σε δεκάδες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Το χώρο του φεστιβάλ θα στολίζουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας ενώ θα πραγματοποιηθούν videoπροβολές, θεατρικά δρώμενα και θεματικά εργαστήρια για τη νεολαία, τη ριζοσπαστική αριστερά, τα κινήματα, τους αγώνες και τον πολιτισμό στα χρόνια της κρίσης και του Μνημονίου. Το φετινό Φεστιβάλ των Νέων Σύριζα, προσδιορίζεται με αναφορά 5 σημαδιακές επετείους: τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, την ανατροπή της κυβέρνησης Αλιέντε και την εγκαθίδρυση της Χούντας του Πινοσέτ στη Χιλή, το θάνατο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα και του ζωγράφου Πάμπλο Πικάσο αλλά και την συμπλήρωση 50 χρόνων από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι πόρτες του Φεστιβάλ ανοίγουν κάθε μέρα στις 6.30 μ.μ ενώ το κόστος του εισητηρίου παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, 5 Ευρώ ανά ημέρα και 10 Ευρώ το τριήμερο. Δωρεάν είσοδος με επίδειξη κάρτας ανεργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα "Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου